גם ביבשת וגם באיים היוונים יש אקלים ים תיכוני עם חורפים קלים ורטובים וקיצים חמים וארוכים. למרות שמקלחת יכולה לפעמים ליפול בקיץ, ביוון עדיין מקבלים את הגשם הרב ביותר בחורף. העונה הרטובה מתחילה בדרך כלל בסוף אוקטובר. ביבשת יוון אפשר לעשות סקי בחורף. עונת הספורט בחורף מתחילה סביב אמצע דצמבר ונמשכת עד אפריל.
ביוון יש את האירו כאמצעי התשלום הלאומי. כספומטים רבים עם הלוגו Maestro או Cirrus שתוכלו למצוא כמעט בכל המקומות. כרטיסי אשראי מתקבלים גם כמעט בכל מקום. רמת המחירים נמוכה במקצת מאשר בישראל, במיוחד מאז המשבר הכלכלי. תוכלו לאכול ארוחת ערב טובה הכוללת יין החל מ -10 אירו לאדם.
בשקעי המזון והמשקאות מקובל להטות 10%, פחות יכול להיתפס כפוגע. אתה לא צריך להטות את נהגי המוניות.
האם אתה אוהב שמש, ים וחוף ואתה יכול לעמוד בגל חום? אז אתה יכול בקלות לנסוע ליוון. הטבע אינו במיטבו בגלל שעות השמש הרבות. זו כמובן גם עונת השיא ביולי ובאוגוסט. אם אתה מעדיף חופשה פעילה, אם אתה רוצה לראות את הטבע במיטבו או אם אתה רוצה תקופה שקטה יותר למחירים נמוכים, עבור לחודש מאי או יוני. ספטמבר הוא גם חודש טוב לנסוע ליוון, הוא כבר לא כל כך חם, פחות צפוף ומי הים נחמדים וחמים. אוקטובר יכול להיות 'מציאה', עם מבצעים טובים מאוד בעונה המאוחרת, אבל אתה צריך להיות בר מזל עם מזג האוויר.
עונה גבוהה (יולי-אוגוסט)
בין עונות השנה (מאי-יוני-ספטמבר)
עונת שפל (אוקטובר-אפריל)
התחבורה הציבורית ביוון מסודרת היטב. לפיכך ניתן בהחלט לחקור את המדינה בעצמכם וללכת למשל לקפוץ לאי!
ביוון רשת נרחבת של קווי אוטובוס, מה שהופך אותה לאחת הצורות הפופולריות ביותר לתחבורה ציבורית. KTEL היא חברת האוטובוסים הגדולה ביותר ומנוהלת על ידי הממשלה. לחברה רשת מסלול צפופה ברחבי הארץ. המערכת יעילה למדי, אמינה וזולה. אפשרות נוספת היא לנסוע ברכבת, אך לרוע המזל האפשרויות מוגבלות למדי. OSE היא חברת הרכבות הארצית. חשיבותם של חיבורי רכבת טובים התגלתה מאז מחדש והמדינה עסוקה בשיפוץ והרחבת רשת הרכבות. תמיד קנו כרטיס לרכבת בדלפק כרטיסים, ברכבת עצמה אתם משלמים 50% יותר.
הדרך הטובה ביותר לקפיצת אי ביוון היא באמצעות מעבורת או 'מעבורת'. זוהי דרך אמינה, המעבורות עוזבות בזמן כמעט ללא יוצא מן הכלל ובמחיר סביר למדי. כמעט כל המעבורות מהיבשת לאיים יוצאות מהנמלים החשובים של פיראוס (ליד אתונה) ורפינה. מספר סירות עוברות מדי יום בין כל האיים הסמוכים – בטח בקיץ. לעתים קרובות אתה עדיין יכול לקנות כרטיסים במקום. בתקופת החורף יתכן שמעבורות לא מפליגות בגלל תנאי מזג האוויר.
דרך נחמדה נוספת לחקור את יוון היא באמצעות רכב שכור. בדרך זו תוכלו לטייל בחופים או ביבשת היפים ביותר בקצב שלכם. לרוע המזל, יוונים נוהגים בפזיזות, ולכן עליכם להיזהר, בעיקר בכבישים העמוסים יותר.
כולם בטח מכירים את המטבח היווני המסורתי. המנות המפורסמות ביותר המוגשות הן הסלט היווני (עם עגבנייה טרייה והרבה גבינת פטה!), צזיקי, ג'ירוס, מוסקה, סוולאקי ויוגורט יווני עם דבש. באופן כללי אתה מקבל הרבה אוכל במסעדות תמורת מעט כסף. לכל אזור יש גם מאכלים וכלים ספציפיים משלו, אבל מה שתמיד תמצאו – בנוסף למנות שהוזכרו לעיל – זה בשר ודגים בגריל. היוונים אוהבים לצלות. מוצר הייצוא החשוב ביותר מיוון הוא שמן זית, תמיד מכינים בו מנות רבות. אחד המנות היווניות המעט אהובות עלינו הוא ה"סטיפאדו ", תבשיל בקר או ארנב, בצל, עגבניות, שמן זית, תבלינים ויין אדום כבד ומתוק כמו המברודפני.
מלבד טברנות ואוזרי מסורתיים, תוכלו למצוא עוד ועוד מסעדות היפיות ומודרניות ביוון. תוכלו למצוא זאת בעיקר בערים גדולות ביבשת אך גם באתרי התיירות. בחלק מהמסעדות הללו מגישים 'מזות', חטיפים קטנים יותר הדומים לטאפאס ספרדי.
המשקאות המפורסמים ביותר של יוון הם אוזו, יין ובירת מיתוס, אלפא או פוקס. האם ידעתם שיותר מ -200,000 דונם של אדמה יוונית מלאים בכרמים? כמה יינות מקומיים הם זיצה, יין לבן נוצץ, דומסטיקה, יין לבן יבש ורפסני, יין אדום בהיר. האיכות משתנה מאוד לכל אי ואזור.
בנוסף לאלכוהול, היוונים אוהבים קפה. קפה יווני מסורתי חזק ועשוי מפולי קפה טחונים טריים עם מים חמים. בנוסף, Frappe (קפה קר) הוא משקה פופולרי.
יוון היא מדינה בטוחה לטייל בה. למרות שיוון התפרסמה רבות בחדשות לאחרונה בגלל זרמי הפליטים, הדבר לא השפיע על הביטחון. כמובן שקח בחשבון את כללי הבטיחות הרגילים, אל תשאיר חפצי ערך שוכבים בסביבה ואל תערבב בהפגנות (אלה יכולים לפעמים להתרחש באתונה, בפרט). באתונה יש כמה פרברים גסים עם הרבה פשע, אך באיי התיירים בדרך כלל מעט מתרחש.
בנוסף לחגים הציבוריים, ליוונים יש גם מה שמכונה 'ימי שמים', שבהם האנשים ההומונימיים מכניסים לאור הזרקורים. ימי שמות אלה חשובים לעתים קרובות אפילו יותר לימי הולדת. להלן סקירה של החגים היוונים החשובים ביותר.
יום השנה החדשה – 1 בינואר
שלושה מלכים – 6 בינואר
חגיגת עצמאות הטורקים בשנת 1821 – 25 במרץ
סנט ג'ורג '- 23 באפריל
יום העבודה ותחילת האביב – 1 במאי
יום רוח הקודש – 14 ביוני
עלית מרי – 15 באוגוסט
יום אוצ'י – 28 באוקטובר
חג המולד – 25 בדצמבר
יום האגרוף – 26 בדצמבר
יום
שלישי – פברואר / מרץ יום חמישי לבן, יום שישי הטוב וחג הפסחא (הפסחא היווני האורתודוכסי נופל ביום אחר מאשר הפסחא שלנו) –
חגיגות מרץ / אפריל – מאי / יוני
אינך מסתכן מוגבר לבעיות בריאות ביוון. לכן חיסונים אינם חובה, ולמעשה אינם ממש הכרחיים. אם אתה יוצא לטיולים רגליים או לקמפינג בחיק הטבע במשך יותר משלושה ימים, מומלץ לבצע חיסון נגד גנים קרציות. דון בזה עם הרופא שלך או עם ה- GGD. יוונים הם בדרך כלל היגייניים למדי, מלונות ומסעדות הם בדרך כלל מסודרים ונקיים, עם כמה יוצאים מן הכלל כמובן.
בתי החולים הממלכתיים הקטנים יותר ביוון הם בעיקר באיכות פחות טובה באיים ממה שאנחנו רגילים להולנד, עם ציוד מיושן לעיתים קרובות, תורים ארוכים, זמינות מוגבלת של תרופות, רופאים שאינם דוברי אנגלית וחולים רבים בחדר. בדרך כלל אתה יותר טוב בקליניקה פרטית. בתי החולים הגדולים בערים כמו אתונה וסלוניקי הם בדרך כלל טובים ומודרניים בהרבה מאלו שנמצאים באיים.